Hvad gør man, hvis man får nødder galt i halsen?!
Der er dem, som ikke kan tåle bestemte nødder, og det kan jo være cashewnødder, hvorfor de holder sig fra den slags generelt og spørger ind til, om der er nødder i retter, som de bestiller udefra.
På mange varedeklarationer står der også, om der kan være spor af nødder i det.
Men der er så også nogle gange den uheldige situation, hvor man godt kan tåle nødder, men hvor man så får sådan en galt i halsen.
Og det kan blive fatalt, for nu er ens luftvej lukket, og man kan ikke få luft, desto mere man prøver på at få luft ned og ud; man bliver panisk og fornemmer en klaustrofobisk fornemmelse i kroppen – det er ikke rart.
Forud for dette er her et lille træk til, hvordan du kan undgå at ende i den situation: Lad være med at tale med mad i munden, træk vejret med næsen, mens du tygger, og hvis du kan undgå det, skal du ikke hoste eller nyse imens.
Men er du endt i den situation, hvor du har fået en nød galt i halsen, så er det første og bedste nok at se, om du kan hoste den op eller synke den eventuelt med et glas væske. Så ved man nogenlunde, hvor den er i halsen.
Kan man ikke dette, handler det om at bevare roen, selvom det kan være virkelig svært, men desto mere panisk man bliver, endnu sværere bliver det at bevare et overblik, og man bruger hurtigere den luft, som der er tilbage i en.
Er man sammen med en anden, kan man give signal til, at der skal laves en Heimlich-manøvre, men er man ikke sikker i det, så kan man forhøre sig omkring, om nogle kan det.
Er det muligt at slappe helt af i kroppen, så sker det også, at den løsner op, så nødden finder vej enten op eller ned.