alkoholbehandling

Få alkoholbehandling inden afhængigheden tager over

Få alkoholbehandling inden afhængigheden tager over

Kigger du lidt for dybt i flasken lidt for ofte, og har dette stået på lidt for længe? Så bør du overveje alkoholbehandling.

Hvornår bør jeg opsøge professionel alkoholbehandling?

Du bør altid tage kontakt til et misbrugscenter lige i det øjeblik du erkender at du har et problematisk forbrug af alkohol. I morgen kan det nemlig være for sent.

En stor del af et afhængigheds betinget misbrugs anatomi er nemlig selvbedrag og en sløret selverkendelse. Det betyder at mange misbrugsramte mennesker nægter at indse at de har et problem.

Derfor er der mange alkoholikere som ender med at drikke sig ihjel. Og da man kan leve mange år med et misbrug kan det sagtens nå at koste én både karriere, familie, venner og økonomisk livsgrundlag inden det til slut koster én livet.

Hvordan foregår alkoholbehandling?

Når du tager kontakt til et misbrugscenter som tilbyder alkoholbehandling vil du først og fremmest blive udredt med henblik på at vurdere sværhedsgraden af dit misbrug.

Mange alkoholikere, som har haft et overforbrug af alkohol igennem mange år, vil være fysisk afhængige af alkohol. Det betyder at krop og hjerne har vænnet sig at en vis mængde alkohol i blodet for overhovedet at kunne fungere. Og så skal der en afrusning til før end den egentlige terapi kan begynde. På et behandlingscenter vil du typisk blive indlogeret til et behandlings forløb af en varighed på cirka fem uger.

Efter den indledende afrusning vil du deltage i intensiv terapi som har til formål at give dig de værktøjer som skal til for at bygge et solidt fundament for et fremtidigt liv uden alkohol og afhængighed. Og så vil du faktisk være klar til at få din tilværelse på ret køl igen.

Du kan læse mere om alkoholbehandling, og få hjælp til det rette behandlings forløb, på behandlingscenter-stien.dk.