apotek

Besøg dit lokale apotek og få udstedt et pillepas før rejsen

Besøg dit lokale apotek og få udstedt et pillepas før rejsen

Står du for at skulle rejse inden for nærmeste fremtid? Så bør du aflægge dit lokale apotek et besøg først. På apoteket kan du få hjælp til at finde alt hvad du skal bruge i forbindelse med din rejse. Du kan for eksempel finde diverse håndkøbsmedicin som kan hjælpe dig med at undgå feriemave eller infektioner. Og så kan du få udstedt et pillepas.

Hvad er et pillepas?

Et pillepas er et dokument kundgør dit retmæssige ejerskab over receptpligtig medicin som du medbringer på din rejse. Det er vigtigt at du kan dokumentere at medicinen er udskrevet til dig og at den er til eget forbrug.

Et pillepas er nødvendigt når du ønsker at medbringe visse former for smertestillende eller angst dæmpende medicin på din rejse. Det kan for eksempel dreje sig om benzodiazepiner eller stærke smerte lindrende midler så som ketogan eller diverse opioider.

Disse medicin typer er nemlig særdeles gangbare på det sorte marked. Derfor er det vigtigt for dig at kunne dokumentere dit ejerskab over medikamenterne. Og således bør du få udfærdiget et pillepas for hver type medicin du ønsker at medbringe på rejsen.

Hvor kan jeg få udstedt et pillepas i Lyngby?

I Lyngby kan du få udstedt et pillepas på det lokale apotek Lyngby Svane Apotek. Lyngby Svane Apotek udsteder pillepas inden for fjorten dage – så du skal helst møde op i god tid hvis du ønsker at have dit pillepas klar inden rejsen.

Når du skal have udstedt et pillepas hos Lyngby Svane Apotek skal du medbringe både den læge ordinerede medicin og recepten fra din læge. Så sørger Lyngby Svane Apotek for at der for hver type medicin udstedes et pillepas som gælder i tredive dage. 

Du kan læse mere om pillepas og hvorledes du får et sådant udstedt hos Lyngby Svane Apotek på lyngby.apotekeren.dk