Tandretning

Få en god omgang tandretning

Få en god omgang tandretning

editorial

Hvis du er bekymret over skæve tænder, undrer du dig måske over, hvor mange tænder der kan rettes op på samme tid med tandretning. Generelt set foretrækker de fleste ortodontister (specialist i at rette tænder) at starte med at korrigere de mest alvorlige afvigelser først, før de går over til gradvise og progressive korrektioner over hele tandbuen.

Antallet af tænder, der kan behandles samtidig, afhænger af kompleksiteten af dit tilfælde og din ortodontists erfaringsniveau. Mens nogle tilfælde måske kun kræver behandling af nogle få tænder på én gang, kan det i andre mere komplekse tilfælde være nødvendigt at behandle flere skæve tænder på én gang.

Det er også vigtigt at gribe ind tidligt, når det drejer sig om at korrigere skæve tænder. Hvis behandlingen påbegyndes så hurtigt som muligt, når der opdages problemer med tandjusteringen, tager det normalt mindre tid for tænder, der skal rettes op, og resultatet vil sandsynligvis blive bedre.

Man kan nogle gange se, om tænderne vil vokse skæve

Tandretning

I nogle tilfælde kan det også være muligt for ortodontister at forudsige, om en patients tænder sandsynligvis vil blive skæve i fremtiden. Dette afhænger i høj grad af alvoren af eventuelle eksisterende uregelmæssigheder samt patientens alder og køn – selv om der ikke er nogen garanti for, at denne forudsigelse altid er præcis.

Den tid, det tager at få rettet tænderne op, varierer fra sag til sag. Generelt set kræver de fleste patienter mellem 1-2 års behandling for mindre justeringer og op til 3 år eller mere for mere alvorlige korrektioner.

Der er forskellige årsager til, at tænderne kan blive skæve, f.eks. genetik, tommelfinger-sutning eller tab af mælketænder for tidligt. Andre årsager er dårlig tandhygiejne, mundånding og strukturelle abnormiteter i kæben eller ganen. Hvis du ved, hvad der forårsager dine skæve tænder, kan det hjælpe dig med at udvikle en vellykket behandlingsplan sammen med din ortodontist for at få den perfekte opretning.

Så hvis du ønsker at få en god opretning, er det vigtigt at søge professionel hjælp så hurtigt som muligt for at maksimere chancerne for at få det bedste resultat og reducere den tid, der er nødvendig for behandlingen. En erfaren ortodontist vil kunne vurdere dit tilfælde og bestemme det antal tænder, der kan behandles samtidigt for at opnå det ønskede resultat.