kostvejleder

Få lagt en god kostplan hos en kostvejleder

Få lagt en god kostplan hos en kostvejleder

Vidste du, at mange livsstils sygdomme kan forebygges ved ganske små og simple ændringer i den daglige kost? Måske er du opmærksom på at indtage et vist kvantum grøntsager eller frugt i løbet af en dag. Men en varieret kostplan bør være omhyggeligt sammensat, således at nærings stofferne i de enkelte fødevarer supplerer hinanden.

Derfor er det ikke tilstrækkeligt i ny og næ at nuppe en salat til frokost. Den kan ikke skabe balance i et system, som fortrinsvis bliver fodret med forarbejdede fødevarer, tomme kalorier og hurtige kulhydrater.

Skab varige livsstils ændringer med sundere kost

Når vi over en alt for lang periode ikke giver kroppen det brændstof, den skal bruge for at holde sig i gang, vil det tære på såvel organer som indvolde og immun forsvar. Fejlagtig ernæring vil vise sig i form af overvægt, dårlig hud, manglende energi og i sidste ende som inflammations tilstande i kroppen.

Disse tilstande kan føre til kroniske livsstils sygdomme så som diabetes 2 (også kendt som gammelmands sukkersyge), gigt, psoriasis og farlige tilstande så som hjerte kar sygdomme, åreforkalkning og forhøjet kolesterol tal. Hvis du ønsker at undgå disse dårligdomme, bør du lægge din kost om. Er du i tvivl om, hvilken kost som er den rette for dig, kan du med fordel kontakte en kostvejleder.

Hvad er en kostvejleder?

En kostvejleder er en ekspert i human ernæring, som har en stor special viden omkring kostens indflydelse på det menneskelige helbred og generelle velvære. Med hjælp fra en kostvejleder kan du få tilrettelagt en kostplan, som tager udgangspunkt i din krops behov og i dine mål.

Det kan for eksempel være mere energi i hverdagen, et vægttab, eller en mere modstands dygtig krop. Du kan tage kontakt til kostvejleder og ernærings ekspert Frede Damgaard, som igennem de seneste fire årtier har vejledt og rådgivet klienter omkring kost og helbred.

Læs mere på frededamgaard.dk