fodterapeut

Fodpleje hos en fodteraoeut

Fodpleje hos en fodteraoeut

editorial

Hvorfor er det vigtigt at pleje sine fødder?

De færreste tænker over, hvor meget vores fødder egentlig bliver udsat for. Har man f.eks. et job, hvor man går og står i mange timer ad gangen, vil det uden tvivl kunne mærkes i fødderne. Hvis man holder af at træne og være fysisk aktiv, kender man garanteret også til følelsen af, at have ømme fødder.

Hvis man ikke sørger for, at pleje sine fødder en gang imellem, kan det føre til smerter og ubehag. Man risikerer bl.a. at få hård hud, ligtorne, nedgroede negle eller hæle der sprækker. Den primære årsag til at disse problemer opstår er, at man går i fodtøj, der enten er for småt eller for stort. Hvis fodtøjet enten strammer eller gnider mod huden, vil der komme hård hud, fordi huden forsøger at beskytte sig selv. Du kan derfor gøre meget for selv at passe godt på dine fødder. Er skaden sket, og oplever du smerte i form af f.eks. hård hud eller ligtorne, er det en god idé at kontakte en fodklinik.

På en fodklinik vil der være uddannede fodterapeuter, som kan hjælpe dig af med dine skavanker. Her kan du få skåret hård hud og ligtorne væk, hvorefter der påføres plejende produkter. Befinder du dig i Region Syddanmark, kan du bl.a. blive behandlet hos en kompetent fodterapeut i Fredericia.

fodterapeut

Tips til fodpleje i dit eget hjem

For at undgå hård hud og nedgroede negle, er det vigtigt, at du ikke går i for stramme sokker. Husk også at skifte sokker hver dag, og at vaske fødderne dagligt. Lever du en aktiv livsstil, eller har du fysisk krævende arbejde, er det en god idé med et fodbad 1-2 gange om ugen. Afslutningsvis kan du påføre en fed creme på fødderne om aftenen, og tage et par sokker på. Dagen efter vil du opleve, at dine fødder føles bløde og friske.