psykolog

Hjælp familien med et forløb hos en psykolog

Hjælp familien med et forløb hos en psykolog

At stifte familie og få børn burde være en af de mest glædelige og lykkelige perioder i et menneskes liv – men sådan forholder det sig langt fra for alle. Det at få sine egne børn, kan for mange mennesker være forbundet med en genoplivning af traumer fra barndommen – for eksempel i form af svigt eller misbrug – som man måske havde fortrængt, og ikke indviet sin partner i.

Mange mænd såvel som kvinder rammes også af en form for fødsels depression – denne lidelse har sjældent noget med selve fødslen at gøre, men hidrører der imod fra den enorme omvæltning, det er at få et barn. Desværre er denne form for familie kriser særdeles tabu belagte, hvilket hænger sammen med vores forestilling om familien som den ideelle og lykkelige enhed. Og situationen vanskeliggøres yderligere, hvis et eller flere af børnene udvikler lidelser, som kan resultere i børne psykiatriske diagnoser som for eksempel ADD, ADHD, Aspergers eller autisme.

Børn med diagnoser er typisk meget krævende, når det handler om forældrenes opmærksomhed, hvilket kan slide hårdt på hele familien og forskubbe balancen.

Få hjælp til familien hos en dygtig psykolog i Odense

Kan du nikke genkendende til en eller flere af ovenstående problematikker, kan du og din familie med sikkerhed få stor glæde af at besøge en familieterapeut. En familieterapeut er en psykolog eller psykoterapeut, som har specialiseret sig inden for behandling af de problemer, som opstår i et system som for eksempel en kernefamilie eller en plejefamilie.

I Odense hedder din familieterapeut Jens Henrik Thormann, og er autoriseret psykolog. Hos Jens Henrik Thormann, som er uddannet Cand. pæd. psych. fra Danmarks Pædagogiske Universitet med en efteruddannelse i Psykoanalytisk Psykoterapi, er du og din familie i de bedste og mest professionelle hænder. Du kan læse mere om Jens Henrik Thormann og familieterapi på psykologpraksis-odense.dk