akupunktur

Hvad er akupunktur?

Hvad er akupunktur?

Måske har du set billeder af akupunktur, og undret dig over hvordan små, tynde nåle placeret eet sted på kroppen kan have effekt på problemer et helt andet sted på kroppen – eller i sindet.

Det kan også være lidt svært at forholde sig til akupunktur, hvis man ikke har kendskab til den østlige medicinske tradition. Denne bygger på et taoistisk verdenssyn, ifølge hvilket det menneskelige legeme udgøres af en række energi baner kaldet meridianerne.

I disse meridianer flyder den såkaldte livsenergi – også kaldet Chi eller Qi – frit, og sørger for at krop og sind er i balance. Blokeres disse energi baner, kan energien ikke længere opretholde sit flow, og så vil der opstå ubalancer i legemet. Disse fører til dårligdomme i kroppen og i sindet, som for eksempel auto immune sygdomme, smerter og psykiske eller mentale lidelser.

Ved hjælp af tynde nåle, indsat på strategiske steder på kroppen, i ansigtet eller på klientens hænder og fødder, kan disse blokeringer opløses. Når energien således atter kan flyde i de rette baner, vil ubalancerne blive udlignet, og kroppen kan gå i gang med at hele sig selv.

Hvordan anvendes akupunktur?

I den vestlige verden har flere behandlere taget dele af akupunkturen til sig som smertelindrende metoder, og som måder hvorpå virkningen af eksempelvis kiropraktisk eller osteopatisk behandling kan forstærkes og forlænges. Eksempelvis kan en behandler anvende akupunktur nåle i musklernes trigger punkter efter en behandling for at fremme restitution og blodomløb.

Mange behandlere vælger dog også at behandle efter den klassiske kinesiske tradition, og kan dermed behandle et bredere spektrum af lidelser. Hos Rygcenter Midtvest kan du få akupunktur i form af både smertelindrende behandling og traditionel akupunktur. Rygcenter Midtvest tilbyder tilmed øre akupunktur.

Du kan læse mere om akupunktur behandling hos Rygcenter Midtvest på centerets hjemmeside rygcentermidtvest.dk hvor du også kan booke tid til en behandling med akupunktur Herning.