kinesiologi

Hvad er kinesiologi?

Hvad er kinesiologi?

Selve ordet kinesiologi er sammensat af to ord, nemlig dette græske ord for henholdsvis bevægelse (kinesis) og læren om et område (logi). Kinesiologi er således læren om bevægelighed, og betegner en disciplin inden for den alternative behandling, ifølge hvilken det er muligt at diagnosticere mange forskellige sygdomme ved at undersøge styrken og mobiliteten i kroppens bevæge apparat.

Kinesiologi bevæger sig således i et felt imellem diagnostik og behandling, og der er faktisk ret stor forskel på hvorledes kinesiologiens teknikker og metoder anvendes fra behandler til behandlinger. I mange sammenhænge benævnes kinesiologi som krops afbalancering – og det er som oftest det, der foregår, når en alternativ behandler benytter sig af kinesiologi.

Hvordan foregår en kinesiologi behandling?

Når en behandler arbejder med kinesiologi, vil behandlingen altid basere sig på en såkaldt muskel test. Her vil behandleren med ganske lette tryk på patientens arme og ben i bestemte positioner kunne teste energien i kroppens energi systemer – de såkaldte meridianer – og der ud fra pejle sig ind på eventuelle ubalancer og blokeringer.

Hvis den livgivende energi i kroppen – det, man ifølge den østlige medicins tradition kalder Chi eller Qi – ikke flyder uhindret og frit, kan der opstå ubalancer i systemet, som i sidste ende vil føre til lidelser og dårligdommer. Og her kan en behandler, som mestrer kinesiologi, altså finde frem til de blokeringer, som skal løsnes for at genskabe balancen og harmonien i patientens krop.

Hvor kan jeg få behandling med kinesiologi i Vojens?

Hvis du søger en dygtig alternativ behandler i Vojens, Rødding, Jels eller omegn, kan du for eksempel kontakte Birgitte fra KropSjæl. Birgitte har mange års erfaring inden for healing, clairvoyance og alternativ behandling, her under kinesiologi. Du kan altid kontakte Birgitte via hjemmesiden hvor du også kan læse meget mere om hvad Birgitte kan tilbyde.