ernæringsterapeut

Lad en ernæringsterapeut vejlede dig om din kost

Lad en ernæringsterapeut vejlede dig om din kost

Føler du dig ofte oppustet og utilpas, eller kæmper du med at smide de overflødige kilo? Så kan du med fordel opsøge en ernæringsterapeut.

Hvad er en ernæringsterapeut?

En ernæringsterapeut, også kaldet en kostvejleder, er en fagperson med speciale inden for human ernæring. Det betyder at en ernæringsterapeut ved alt om hvad der er sundt at spise, og hvilke fødevarer som indgår i en sund og nærende kost.

Samtidig har en ernæringsterapeut indsigt i de mekanismer som kan ligge til grund for eksempelvis allergi, vægtøgning eller forskellige former for problemer med stofskifte eller fordøjelse.

Hos en ernæringsterapeut vil du kunne få den rette rådgivning angående ernæring og daglige spisevaner. Og med hjælp fra en ernæringsterapeut vil du kunne rette op på en dårlig fordøjelse, eller opnå et varigt vægttab.

Hvordan arbejder en ernæringsterapeut?

Når du søger hjælp hos en ernæringsterapeut vil han eller hun først og fremmest kortlægge såvel dine kostvaner som din generelle sundhedstilstand.

Faktorer som arvelige lidelser, motions vaner og psykiske faktorer kan komme i spil. Din ernæringsterapeut kan hjælpe dig med at tilrettelægge en kostplan som matcher din krops behov og som kan hjælpe dig med at nå dine mål.

Uanset om disse mål er en sundere hverdag med mere overskud, eller om du ønsker at tabe dig permanent, kan en ernæringsterapeut vise dig vejen. Og du vil under alle omstændigheder have gavn af at lære mere om din kost.

Hvor kan jeg finde en ernæringsterapeut i århus?

Er du bosiddende i Århus eller omegn er der en vis idé i at vælge en ernæringsterapeut eller kostvejleder tæt på dit hjem. På den måde vil du kunne møde op hos din ernæringsterapeut uden at skulle transportere dig over lange afstande.

I Århus finder du ernæringsterapeut Frede Damgaard. Du kan læse mere om Frede Damgaard, og bestille tid til din første kostvejledning session, på frededamgaard.dk