Pizzadej

Tre former for lækker fredagsmad for hele familien

Tre former for lækker fredagsmad for hele familien

editorial

Når det er blevet fredag aften, og hele familien kan se frem til at holde fri i et par dage, vil I sikkert gerne lave noget virkelig lækkert. Noget, som hele familien kan spise. Har I mindre børn, kan det være lidt af et kunsttykke at finde frem til noget, som alle kan lide. Men der findes selvfølgelig nogle retter, som I aldrig går galt i byen med. Vi kommer ind på tre af dem her. 

Pizza

Pizza er en ret, som langt de fleste børn kan lide. Den lækre bund kan danne rammen om stort set alle former for fyld. Lige meget hvad dit barn godt kan lide at spise for tiden, vil det derfor være nemt at skabe en pizza, som han eller hun vil kunne lide. For at gøre det endnu nemmere kan I tilberede en lille pizza til hver, hvor I fuldstændig selv kan bestemme, hvad der skal være på den. 

Når I laver pizza selv, er det en god ide, at I laver dejen selv. Det er med til at gøre pizzaen meget lækrere, end hvis du bruger en købt dej. Har du ikke en god opskrift på pizzadej, kan du nemt finde en hos DK Kogebogen. De har opskrifter på stort set alt, hvad du kan forestille. Se deres opskrift på pizzadej på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/14718/pizzadej-nem 

Pizzadej

Lasagne

Måske får I ofte lasagne til hver, og du tænker derfor ikke, at der er noget særlig weekendagtigt over den. Du kan dog sagtens gøre den lidt mere snasket ved for eksempel at komme mere bechamelsovs og ost på eller ved at komme nogle andre ingredienser i. 

Burger

En hjemmelavet burger er selvfølgelig også perfekt, hvis du gerne vil have noget lækkert til aftensmad om fredagen. Burgerne plejer at være et hit hos både børn og voksne, blandt andet fordi børnene selv kan bestemme, hvad der skal i.